Chemist Eye Garments Gloves Hearing Other Safety Shoes breathing Head arrow-down menu cart search sphere arrow_forward

Proizvodi

Radna odjeća

Pojam “radna odjeća” odavno više nije ograničen samo na radne hlače i bluze. Radna odjeća mora biti izuzetno kvalitetna i izdržljiva te omogućavati nesmetano obavljanje čak i najzahtjevnijih poslova.

Naši krojevi i materijali koje koristimo plod su godina istraživanja i stalnog usavršavanja. Mnoge materijale korištene za potrebe visoko specijaliziranih tvrtki danas koristimo u izradi radne i zaštitne odjeće za svakodnevnu upotrebu.

U našoj ponudi pronaći ćete radnu odjeću te kolekcije poznatih svjetskih brandova kao što su Cerva, Assent, Australian Line, CRV, Fridrich & Fridrich i OS.

Obuća

"Cipela glavu čuva." Cipele za profesionalnu upotrebu smatraju se osobnim zaštitnim sredstvom. Cipele će pružiti zaštitu za koju su namijenjene prema oznakama na samoj cipeli i to samo ako je pravilno obuvena i ukoliko nema oštećenja.

Ukoliko nastanu bilo kakva oštećenja na cipeli, trebalo bi ih zamijeniti novim.

Norme i metode ispitivanja za radne i zaštitne cipele

  • EN ISO 20344 - Uvjeti i metode testiranja za sigurnosnu, radnu i zaštitnu obuću
  • EN ISO 20345 - Tehnički podaci za sigurnosnu obuću
  • EN ISO 20347 - Tehnički podaci za radnu obuću

U našoj ponudi pronaći ćete široki izbor zaštitne obuće svjetskih brandova kao što su Ansell, Bekina, BK, Boots, Cerva, CRV, Fridrich & Fridrich, Moleda, OS, Panda, Raven.

Rukavice

Za mnoge struke i zanimanja život i rad bio bi nezamisliv bez zdravih ruku. Da bi se umanjile opasnosti stradavanja ruku, zakonom je propisana potreba zaštite ruku od raznih vrsta opasnosti korištenjem zaštitnih rukavica.

Zaštitne rukavice, ovisno o svojoj namjeni, štite ruke od mogućih mehaničkih, toplinskih, kemijskih i drugih opasnosti.

U našoj ponudi pronaći ćete široki izbor proizvoda svjetskih proizvođača kao što su Ansell, Batmetall, Cerva, Fridrich & Fridrich, Free Hand, HexArmor, KIXX, OS, Secura, Tachov, Vochoc.

Naočale i viziri

Prilikom odabira odgovarajućih sredstava za zaštitu očiju i lica, najveću pozornost potrebno je posvetiti njihovoj namjeni odnosno vrsti posla koju kanite obavljati.

U kategoriji naočala na raspolaganju su vam zaštitne naočale klase EN 166 sa zaštitom od udara, tekućina i prašine, i nepropusne za plin. Ukoliko odabirete štitnike nudimo izbor mrežastih štitnika, brownguard štitnika (zaštita čeonog dijela), chinguard štitnika (zaštita brade) i štitnika koji se montiraju na kacigu.

U našoj ponudi pronaći ćete široki izbor sredstava za zaštitu očiju i lica svjetskih brandova kao što su 3M, Artilux, BOLLE, Cerva, Ear Defender, Fridrich & Fridrich, i-Spector, JSP, Okula i Severosklo.

Antifoni i čepići za uši

Sredstva za zaštitu od buke najjednostavnije možemo podijeliti na čepiće, antifone i elektroničku zaštitu od buke.

Čepići su praktični za nošenje. Svojim klinastim oblikom, od meke poliuretanske pjene, prirodno i ugodno začepljuju ušni kanal te smanjuju buku za 21 do 37dB.

Ušni štitnici mogu se elastičnim polukružnim nosačem školjki koji se stavlja na glavu podešavati za nošenje iznad ili iza glave, ili ispod brade. Druga varijanta ušnih štitnika nosi su u kombinaciji sa zaštitnom kacigom. Primjenjuju se na svim radnim mjestima gdje je intenzitet buke između 85-105dB.

U našoj ponudi pronaći ćete široki izbor sredstava za zaštitu od buke svjetskih brandova kao što su 3M, Cerva, Ear Defender, Fridrich & Fridrich, JSP i Lasogard.

Kape i kacige

Narod kaže “Cipela glavu čuva”, ali kaciga još i više. Ovisno o visini rizika na vašem radnom mjestu odaberite kacige klase rizika 3, ili 4.

Kacige klase rizika 3 ekstremno su lagane (<300g.), udobne i jedinstvenim 1-2-3 sustavom za podešavanje sigurno naliježu na glavu. Školjka je od izuzetno čvrstog ABS-a i ima visoki nivo otpornosti na udar, dostupne u varijanti sa ili bez ventilacije, trakom za podešavanje obujma i adapterima za pričvršćivanje dodataka (antifon, vizir i sl.).

Kacige klase rizika 4 napravljene su od polietilena visoke gustoće (HDPE), svim atributima kaciga klase rizika 3, te tekstilnim uloškom za pričvršćivanje u 6 ili 8 točaka.

U našoj ponudi pronaći ćete široki izbor zaštitnih kaciga i kapa svjetskih brandova kao što su 3M, Cerva, JSP, Lasogard.

Maske, polumaske i respiratori

Najčešći oblik opasnosti dišnih organa s kojima se susrećemo na radnom mjestu jest prašina nastala razlaganjem čvrstih materijala, npr. pjeskarenjem, rezanjem, brušenjem i četkanjem.

Ostali oblici opasnosti dišnih organa odnose se na maglu koja se javlja u procesima atomizacije (prskanje, čišćenje i rezanje ili brušenje), i isparavanja kod kontakta čvrstih materijala s visokim temperaturama (topljenje, lijevanje metala ili zavarivanje).

U našoj ponudi pronaći ćete širok izbor maski, polumaski, respiratora i filtera svjetskih proizvođača kao što su 3M, Cerva, iTools, JSP, Refil, Spirotek.

Sigurnosni pojasi i sustavi za povlačenje

Sigurnosi pojasi i sustavi povlačenja izuzetno su važan segment zaštite na radu ukoliko radite na visini ili u dubini.

Trajni horizontalni sustav pričvršćivanja vođenom sajlom, sigurnosni pojasevi za rad na visini s tri ili četiri točke vezanja, pojasevi za pozicioniranje za rad na stupovima, karabineri, šok apsorberi, automatske kočnice, užad, trake za sidrenje i tripodi za evakuaciju podizanje i spuštanje tereta ili evakuaciju.

U našoj ponudi pronaći ćete širok izbor zaštitne opreme i sustava za povlačenje svjetskih proizvođača kao što su Lanex, i Protekt.

Sredstva za higijenu i čišćenje

"Čistoća je pola zdravlja", zaštita je druga polovica. Sredstvima za osobnu higijenu ne samo da štitimo vlastito zdravlje nego i promičemo zdrave odnose sa suradnicima, a prema korisnicima prezentiramo tvrtku u najboljem svjetlu. Isto se odnosi i na čistoću radnog prostora i strojeva.

U tu svrhu, u našoj ponudi, pronaći ćete širok izbor sapuna, šampona, i krema sa dispenserima, ručnika i papirnatih ručnika za osobnu higijenu i njegu.

Za čistoću radnog prostora namijenili smo širok izbor visoko upijajućih krpa, od onih najčvršćih, za ulje, boju, otapala ili masti, do onih od mikrofibre za čišćenje super osjetljivih površina. Tu ćete pronaći i upijače za zaštitu od izljeva tekućina (ulje, nafta, naftni derivati) i upijače za kemikalije.

Industrijske podloge

Industrijske podne prostirke izrađene od gume idealne su za rad jer guma prirodno poboljšava razinu prijanjanja. Gumene industrijske podne prostirke s posebnim anti-slip površinskim teksturama, dodatno povećavaju prijanjanje zahvaljujući njihovom specifičnom površinskom dizajnu i jednostavno se i lako održavaju i čiste.

Osim anti-slip industrijskih podloga svakako se upoznajte i sa industrijskim, visoko upijajućim podlogama, koje svojim vanjskim slojem upijaju tekućinu i odmah ju efikasno pohranjuju u  unutarnjoj jezgri. Na taj način površinski sloj ostaje relativno suh, dok posebna tkanina u unutrašnjosti ravnomjerno distribuira trajno upijenu tekućinu.

Ostalo

Ostalo ne znači i nevažno! Ovaj segment naše ponude odnosi se na sredstva za osiguravanje sigurnosti u prometu, znakove upozorenja, reflektore, ručne svjetiljke i LED rasvjetna tijela  koja se nose na glavi ili kacigi.

Zlu netrebalo, tu su i sredstva prve pomoći, od kompleta ili sredstava za ispiranje očiju, flastera, zavoja i sl.

Najbrojnija je ponuda sredstava za osiguravanje sigurnosti u prometu iz koje izdvajamo širok izbor signalnih čunjeva, signalnih svjetiljki, zebra traka te kompozitnih barijera i ograda.

3M Ansell Assent Australian Line Batmetall Bekina BK BOLLE Boots Cerva COBA CRV DuPont Ear Defender EMOS Fridrich & Fridrich Free Hand HexArmor I-SPECTOR JSP KIXX Lanex Lasogard Moleda Okula OS Panda Petzl Plum Raven Refil Secura Sioen TO WORK FOR Vektor